big stitches is een project van Marja van Putten & Greet Weitenberg. Ons doel is textiel definitief uit de bedompte hoek te halen waar het veel te lang in heeft gezeten. We maken daarom grote, brutale werken die vrij grof gemaakt zijn. Tegelijkertijd zijn er mooi gemaakte details te zien. 

We priegelen niet!

Try out

In PLAYroom Zaandam maken we in juli een eerste expositie, maar we merken al snel dat we te weinig kunnen laten zien. We hebben meer ruimte nodig om al het werk tot hun recht te laten komen.

We willen groots uitpakken. We hebben veel (groot) werk en willen de ruimte om het samen te smelten tot 1 grote fantastische wereld… Ook een beetje een vreemde wereld: schilderijen met stokken er door heen waar weer draden en touwen aan hangen, getuft masker met een groot gat en uitstekende elementen, delen, touwen die kunnen bewegen, grof gebouwde installaties, plafond werken met gedraaide touwen er aan etc…

We priegelen wel!

Ons werk is vol contrasten. Contrasten wat betreft kleur, materiaalgebruik, details, of grof gedaan. De grondhouding is subversief, in de praktijk vaak liefdevol en dat zien we niet als een tegenstelling. Het gaat om de power, de overtuiging tijdens het doen, het doen

Over ons

Greet Weitenberg

Greet Weitenberg is in haar zoektocht naar haar ultieme wereld aanbeland in een kleurrijke wereld van textiel. Ze wil de zachtheid van garen, wol, de ultieme hoofdrol geven in haar doorlopende project Welcome To My Happy World. Deze wereld met zachte, organische vormen in vrolijke kleuren wordt getoond in haar textielwerken. Ze laat zich inspireren door de natuur, haar tuin, bloemen, ondergronds/ bovengronds, onzichtbaar/zichtbaar. Textiel krijgt bij haar de rol van verteller en brengt de nuances aan in de harde, gepolariseerde buitenwereld. Ze heeft een voorkeur voor grote werken die deze zachtheid vol overtuiging tonen.

Marja van Putten

Marja van Putten noemt haar schilderijen en objecten met textiel in de hoofdrol femmeBRUT en verdiept zich in de combinatie van verf en textiel. Ze werkt afwisselend grof en verfijnd met een fijne kwast of bezem, gebruikt kleine pailletjes of grote lappen met rafels in proppen op het doek. Het zijn abstracte monumentale beelden met contrastrijke details en een vervreemdend materiaalgebruik. Haar referenties zijn de schilderkunst en textieltechnieken zoals ze die kent uit haar jeugd. In haar nieuwste werk heeft zij het canvas veelal losgelaten en zijn er hangende en staande objecten te zien.

Praktische info

Greet Weitenberg

Amsterdam
atelier: Amsterdam

http://www.greetweitenberg.nl

https://www.instagram.com/greetweitenberg.visual.artist

https://www.facebook.com/GreetWeitenberg

Marja van Putten

Amsterdam
atelier: Abcoude

https://femmebrut.nl

https://marjavanputten.nl/

https://www.facebook.com/marja.vanputten/

https://www.instagram.com/marjavanputten/

Scroll naar boven